För en dryg månad sedan stängde Kebabcenter och Hakan Özturk tog över lokalen. Han har bott i Nyköping tidigare men de senaste åren drivit både restaurang och ett kebabställe i Örebro. Nu, efter att ha renoverat lokalen på Västra storgatan, satsar han på restaurang med ett kök inspirerat av en mängd olika länder.
Det blir italiensk pizza, turkisk kebab, salladsbuffé och sex olika varianter av svensk husmanskost.
Hur kan man göra allt det bra?
– Vi är fem anställda och alla har sin uppgift, säger Hakan Özturk.
[bild nr="2, 3"]
Hakan Özturk, som har många års erfarenhet från ett jobb som kock i Turkiet, står själv bakom alla recept och ska jobba i restaurangen tillsammans med personalen. Till sin hjälp i köket har han bland annat en kock han jobbat med tidigare, som har tio års erfarenhet av husmanskost.
Varför satsar ni på husman?
– Det finns inte centralt i stan.
Hur ska ni göra för att lyckas med restaurangen?
– Vi ska ha mycket smakrik mat som ska serveras fint på tallrikarna. Och jag ska se till att maten inte står i buffén och luktar eller blir gammal, vi ska byta varje timme, som tror mycket på pizzabuffén på lunchen.
Hur ser konkurrensen ut mellan alla stans kebabställen?
– Det finns många, men ingen är ute efter att konkurrera, säger Hakan Özturk.