Politikerna har fullt förtroende för polisen

Laila Bjurling, Eskilstuna, socialdemokratisk ordförande i länets polisstyrelse, ser ingen substans i den kritik som riktas mot Sörmlandspolisens rapportering och agerande kring den stora festen på motorgården Kuggnäs.

Övrigt2003-08-21 07:57
Även de övriga polisstyrelseledamöter som SN talat med har fullt förtroende för länets poliskår när det gäller arbetet med rasistiska och främlingsfientliga brott.
Jag kan inte tro att det ligger till så som kritiken säger, konstaterar Laila Bjurling. Jag tror inte att Sörmlandspolisen har högre tolerans än några andra när det gäller hetsbrott.
Arbetet med hetsbrott är högt prioriterat i Sörmland, säger hon och slår fast:
Hetsbrott får inte förekomma i ett demokratiskt samhälle.
Laila Bjurling berättar att man i polisstyrelsen fortlöpande för en diskussion om bland annat polisens arbete med rasistiska och främlingsfientliga brott, och att styrelsen också kontinuerligt informeras om det operativa arbetet på det området.

Vid polisstyrelsens nästa sammanträde får vi en avrapportering om arbetet kring Kuggnäsfesten, säger hon.
Göran Dahlström, Katrineholm, socialdemokrat och vice ordförande i polisstyrelsen, har fullt förtroende för korrektheten i Sörmlandspolisens rapportering till massmedia och allmänheten om festen på Kuggnäs.
Det finns ingen anledning att tro att Sörmlandspolisen skulle ha tonat ner något i den rapporteringen, säger han.

Folkpartisten Hans Molander, Nyköping, konstaterar att han inte har någon anledning att tvivla på Sörmlandspolisens arbete med hetsbrott.
Intrycket jag har fått är att prioriteringarna är mycket högt ställda, säger han. Några motsatta tendenser har jag aldrig hört talas om.

Jan Carle, Nyköping, moderat polisstyrelseledamot, säger att han inte ser någon anledning till att polisen skulle ha tonat ner något i sin rapportering om Kuggnäsfesten. Han menar att kritiken som nu riktas mot Sörmlandspolisen kan ha kommit till ur ett Stockholmsperspektiv, där polisen har betydligt större resurser att tillgå i motsvarande situationer.
Som jag ser det jobbar polisen i länet mycket seriöst med den här verksamheten, säger han.
Annika Karlsson, centerpartist från Jönåker, säger att hon inte känner igen något i den aktuella kritiken mot länets polis.

Hon berättar att man sedan i våras haft en god dialog mellan länspolischefen och polisstyrelsen, där särskilt ledamöterna från Nyköpingsregionen krävt och fått tillfredsställande svar om polisens operativa insatser kring festen på Kuggnäs.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om