Raufossköp steg i offensiv satsning

Den engelska koncernen Hexadex Limited har köpt Raufoss Sweden AB, som tillverkar ljuddämpare i Nyköping och har en utvecklingsavdelning i Göteborg.

Övrigt2001-11-22 08:56
Vid Raufoss fabrik, på Spelhagsområdet i Nyköping, arbetar cirka 150 anställda med att tillverka ljuddämpare och ljuddämparsystem till tunga fordon. Vid företagets utvecklingsavdelning i Göteborg finns 18 anställda.
Hexadex Limiteds, och det helägda dotterbolaget Eminox Limiteds, verksamhet består också av tillverkning av ljuddämpare, för både lätta och tunga fordon. Hexadex-koncernens tillverkning har dock hittills mestadels varit inriktd på eftermarknaden, säger Mike Galey, VD för Hexadex.
_ Genom att köpa Raufoss Sweden AB från den norska Raufoss-koncernen räknar Hexadex med att även bli en en stor leverantör direkt till fordonsindustrin, fortsätter Mike Galey.
Mike Galey konstaterar att förvärvet av Raufoss Sweden AB är ett steg i en offensiv satsning av Hexadex. Raufoss utvecklingsavdelning i Göteborg ligger långt framme vad gäller att ta fram ljuddämpare som ska svara mot nya och strängare utsläppsgränser från EU, regler som ska träda i kraft år 2005.
_ Flera fordonstillverkare har redan visat intresse för Raufoss tekniska lösningar, säger Mike Galey.
Han berättar att Scania och Volvo redan är stora kunder till Raufoss, en relation som han hoppas ska förstärkas i framtiden i takt med utvecklingen hos det nu engelskt ägda företaget.
Otto Henriksen, VD för den norska Raufoss-koncernen, ser det också som en fördel för Raufoss Sweden AB att företaget nu får en ny ägare.
_ Företaget har flera utvecklingsprojekt på gång som har stor utvecklingspotential, men Raufoss-koncernen har inte rätt kompetens och finansiell styrka för att stötta de projekten på rätt sätt, säger Otto Henriksen, och menar att de förutsättningarna däremot finns hos Hexadex
Mike Galey tillägger säger att den påbörjade utvecklingen kommer att innebära stora investeringar i ny teknisk utrustning och höjd kompetens i Raufoss anläggning i Nyköping.
_ Vi räknar med en markant årlig tillväxt, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om