– Det var 2012 när jag pluggade och vi hade börjat med ritteknik och konstruktion som jag fick idén att göra ett stort pepparkakshus som föreställde en verklig byggnad. När jag var liten hade vi en tradition att bygg upp en tomteby med olika små pepparkakshus och någon gång gjorde vi också i Triumfbågen och Eifeltornet i Paris. Så det var väl där idé kom ifrån, plus att jag gillar att baka.
Några i omgivning tyckte det var en knasig idé, varför skulle hon göra det så komplicerat och krångla till det? Men skeptiska kommentarer bet inte på Rebecca utan gjorde henne i stället ännu mer motiverad.
London och Big Ben fanns färskt i minnet eftersom hon nyss hade varit där. Rebecca började med en ritning på datorn i skolan, skrev ut mallar, köpte deg och startade bakningen. Resultatet stod klart till första advent och imponerade på föräldrar och vänner. Big Ben blev en meter högt och fick fina detaljer i krystyr, riktig klocka längst upp och framför byggnaden fanns bilar och en dubbeldäckare.
– Året därpå ville jag bräcka mig själv och det blev då Tower bridge och det senaste huset jag gjorde var en kopia av Cinderella castle, slottet som finns i Disney World i Florida. Det är jag mest stolt över eftersom det var extremt mycket jobb med alla runda tak och kantiga torn.
Rebeccas bästa tips för att lyckas med ett pepparkakshus är att vara noga med raka kanter och göra delarna genomgräddade.
– Grädda gärna två gånger, det vill säga vänd på delen och grädda undersidan också. Delen får absolut inte vara mjuk när man monterar. Om det börjar luta finns risk att huset blir instabilt.
När julen är slut åker pepparkakshuset ut i trädgården till fåglarna.
– Fast Cinderella castle var så stort att det inte gick ut genom dörren, så vi fick bryta det i bitar.