Runtuna till DM-final efter drama

Runtuna IK är utan tvekan ett cuplag med förmåga att hålla sig kalla i avgörande straffsparkssituationer. Hemmamötet i DM-semifinalen mot IK Viljan gick till ett nervöst straffavgörande, där matchhjältarna hette Kristoffer Wiklund och Mattias Eriksson.

Övrigt2006-07-27 23:16
Ordinarie speltids resultat var 11, förlängningen slutade mållös. Därefter vann Runtuna straffarna med 54 och har skaffat sig en plats i DM-finalen mot Eskilstuna City FK, som vann sin semi mot Nykvarn med hela 71.
Det blev onekligen ett drama på Runavallen. För tredje matchen i följd i DM räckte inte ordinarie tid att skilja lagen åt.
I åttondelsfinalen slog man ut Nyköpings BIS på straffar efter ordentlig dramatik. Vann med 98. Matchvinnare även då, keepern Kristoffer Wiklund.

Sedan eliminerade man division 3-laget Katrineholms SK med 21 efter förlängning, innan IK Viljan fick respass i semifinalen. Oerhört meriterande segrar och nu ska inte favoriten Eskilstuna City känna sig säkra på DM-titeln.
Jag såg att deras spelare vinklade kroppen och ganska tydligt visade var han skulle slå straffen, så det räckte att jag slängde mig och tippade ut bollen åt höger. Ingen särskilt bra straff av Viljan-spelaren, kommenterar en något försynt men värdefull hemmamålvakt Wiklund.
Straffar verkar vara våran grej helt enkelt, tillägger han.
Rutinerade Mattias Kobbe Eriksson har slagit straffar förr och är en van spelare att avgöra matcher för Runtuna. Men konditionen är inte alltid på topp och så drabbas han ibland av skador.
En kvart räcker för mig att spela, så det var helt rätt att jag fick komma in och spela sista kvarten eller andra förlängningshalvleken, säger Kobbe, som inte var nervös att slå den sista straffen.
Nej inte direkt. Erra (Fredrik Eriksson) slog på samma sätt som jag tänkt skjuta, men jag ändrade mig inte utan placerade bollen precis som Erras andra straff till höger om målvakten. Det gick bra.

Det blev en relativt jämn tillställning under ordinarie speltid. Gästerna tog ledning efter en kvart, men sedan dominerade hemmalaget till paus och hann också kvittera genom Lasse Johanssons högerskott.
I första förlängningskvarten hade Rickard Mobeck ett avgörande läge att göra 21 men hans skott tog i insidan av stolpen och gick ut. I andra halvlek var det flest målchanser för IK Viljan, men udden saknades.
Plus i RIK, förutom matchhjältarna, till Fredrik Eriksson, Klas Palm och Jani Toppinen. Den sistnämnde fick ett nickmål på hörna tveksamt bortdömt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om