Runtuna tog tredje raka segern

Efter två inledande förluster i Sörmlandsfyran har Runtuna nu vänt och tog i derbyt mot gästande Oxelösunds IK sin tredje seger i följd och är på väg uppåt i tabellen. Rutinerade Peter Daun, trivdes som fisken i vattnet på det blöta underlaget.

Övrigt2003-05-23 22:48
Daun jobbade riktigt bra över stora ytor och var ständigt på språng att fånga målchanserna.
Varför var motivationen så stor?
Jag trivdes i den syremättade, småkyliga luften och är ingen spelare för varmare klimat. Just nu känns det väldigt roligt att spela fotboll i Runtuna, kommenterar han sin egen energiladdade insats.
Samspelet med forwardskollegorna Tobias Rydberg och Jani Toppinen fungerade utmärkt i första halvlek och det ställde till en hel del oreda i OIK-försvaret.
Ja, nu hittar vi varandra lite bättre och ska försöka sätta motståndarförsvaren på hårda prov, säger veteranen, som verkligen tog för sig och utmanade gång på gång.

En anfallare ska ju göra mål och detta påstående motsvarade Peter Daun. Han gav sitt lag ledningen redan efter fyra minuter en perfekt start för hemmalaget Runtuna.
Ett uppspel till vänsterkanten friställde Tobias Rydberg, vars inlägg Peter Daun nickade i nät från ganska nära avstånd.
Såg du någon lucka i Tomas Anderssons mål?
Nej, inte direkt, men jag tänkte först sätta dit bollen i hans närmaste hörn. Ändrade mig och trodde det skulle räcka att få den på mål. Det gjorde det ju, även om OIK-målvakten var på bollen, förklarar Daun nöjt.
Han kunde blivit tvåmålsskytt, men frisparken i andra halvleks 77:e minut träffade ribban och studsade utåt. En hel del framspelningar svarade han dessutom för förutom sin fina bollmottagning.
Min tyngd (utan at vilja avslöja vikten) är ingen nackdel jag får ju bra fäste på det hala underlaget, säger han med ett leende.

Runtuna var det bättre laget mot OIK. Därom råder inget tvivel. När man så fick ett ledningsmål vågade man spela ut och inte agera så ängsligt som i inledningen mot Skogstorp och Viljan.
Däremot såg det inte så lovande ut för gästande Oxelösunds IK. Försvarsmarkeringarna räckte inte till före paus, inte heller förmågan att hålla ihop laget. Det blev bättre i andra halvlek.
OIK har bara en seger på fem matcher, finns i bottenträsket och har släppt in hela 15 mål.
Är du orolig för fortsättningen?
Ja, även om segern mot Viljan inte var en tillfällighet, behövs mer träning hos vissa spelare och orutinen lyser igenom ibland. Våren kan bli svår, men det bör bli bättre till hösten, medger OIK-tränaren Stefan Rexin.
Något direkt het derbystämning blev det inte i det vidriga kylslagna vädret, i stället svårspelat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om