Samme man greps två gånger av polisen

En 55-årig man greps av polisen två gånger i Gnesta under lördagen och natten till söndagen. Första gången för inbrott i en turistbuss, andra gången att berusad ha stulit en bil och krockat denna mot ett träd.

Övrigt2003-01-19 20:51
Strax efter klockan 16 på lördagen iakttogs mannen när han bröt sig in i en turistbuss, parkerad på Thulegatan i Gnesta. Polisen larmades och en patrull från Nyköping ryckte ut. När patrullen kom fram till Gnesta visade det sig att mannen fortfarande var kvar i bussen.

Mannen hade tagit god tid på sig och skruvat loss en TV-apparat och en video. Han hade också packat ihop ett antal videoband i en kasse, plus att han även packat ner några paket med kaffe och mazariner som han hittat i bussen. Allt detta var klart att bäras iväg när polispatrullen satte stopp för de planerna.

Efter förhör hos polisen i Nyköping släpptes mannen och tog sig därifrån på något sätt tillbaka till Gnesta.
När Nyköpingspolisen vid 01.30-tiden natten till söndagen fick ett nytt larm, om att en bil kört in i ett träd på Fjällgatan i Gnesta, visade det sig att den berusade föraren, som satt kvar i bilen, var samme man som på lördagseftermiddagen gripits för inbrottet i turistbussen. Det konstaterades även att bilen som mannen krockat var stulen i Gnesta tidigare under kvällen.
Mannen fördes med ambulans till Nyköpings lasarett för vård och fick ligga kvar där under natten. Jourhavande åklagare beslöt släppa mannen på söndagsförmiddagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om