Årets tema under Seniordagen var trygghet och säkerhet - något som flera åhörare hade frågor om. Områdespoliserna Per och Björn svarade på frågor om upplevelsen av att Gnesta blivit stökigare på senare år.
– När det gäller unga som kommer från Järna och Södertälje för bråka med ungdomarna här så har just de brotten minskat genom åren, hävdade områdespolisen.
Samtidigt vittande Jan Ancker, ordförande för SPF, om hur han själv ogärna vandrar hemåt genom Gnesta vid midnatt, på grund av en känsla av större otrygghet numera.
– Förra året var det diskussioner om stora problem med snatterier i affärerna i Gnesta men faktum är att det enbart anmäldes sex snatterier här förra året, sa Per som uppmanade att anmäla om man utsätts för brott men även betonade att Gnesta är relativt förskonat från brottslighet.
Jan Ancker fyllde i med att det krävs civilkurage från alla i samhället och polisanmäla brott men även prata med berörda.
– Gnesta är litet samhälle så vi vet ju ofta vilka som stökar eller utför brott. Vi måste alla ta ansvar.
Trafikfrågor om dumpade bilar (kommunens ansvar) och hastighetsöverträdelser togs även upp.
– Varför gör polisen inte något åt alla "bålgetingar" - mopeder och motorcyklar - som kör för fort både på Storgatan i centralorten men även på 57:ans raksträckor?
– Det krävs teknisk bevisning. Fartkamerorna identifierar dessvärre inte föraren på grund av hjälmen. Dessutom saknas det registreringsskyltar framifrån så det är inte möjligt att fordonsregistrera, hävdade områdespoliserna.
Brottsofferjouren fanns även på plats för att informera om rättigheter och kommunens samordnare Lotta Brattberg berättade om våld i nära relationer.