Serieseger igen men Dala slutar

Glädjen stog högt i tak. NHL Griffins firade seriesegern i division 3A. 141 mot gästande Hässelby/Kälvesta i epilogen var bevis nog. Men efter tre raka seriesegrar slutar populäre tränaren Leif Dala Dahlström.

Övrigt2006-03-06 00:33
Jag har bestämt att det här var sista säsongen som tränare. Men jag fortsätter att jobba i Griffins styrelse. Privat- och arbetslivet tar faktiskt sin tid också, säger Dala.
Jag har verkligen stormtrivts med killarna, som hela tiden gjort ett kanonjobb. Vi har nått målet att gå till tvåan på tre raka säsonger. Och jag är stolt över detta, tillägger han.
Att konkurrenten om seriesegern Åkersberga senare skulle ta in 35 mål var det i n g e n som trodde på. Så blev det inte heller.
Martin Lindqvist, 22, har spelat dussinet seriematcher för Griffins, efter att han lämnade Nyköping med fyra seniorsäsonger som facit och mycket lite speltid förra året.
Det kändes jäkligt skönt att vinna serien. Vi nådde målet. Med all rutin som finns i laget var det inte särskilt nervöst inför matchen. Det skuille bara vara att spela av tiden och utklassningen satt helt rätt, säger en mycket nöjd Lindqvist.
Men denna säsong har han prioriterat innebandyspelet i Onyx. Även där blev det en serieseger. Dubbelt upp med andra ord.
Blir det ishockey före innebandy nästa säsong?
Vet inte ännu. Men visst skulle det vara kul att testa formen och kvaliteten i tvåan. Någon återgång och satsning i NH är inte aktuellt, betonar han.
Mot Hässelby gjorde han fyra fullträffar och en assist, men då var inte motståndet särskilt krävande. Segern vanns med en hel del spelglädje och högre tempo.
Varför vann Griffins trean?
Vi har en så bra sammanhållning och så roligt ihop, både på isen och utanför. Rutinen spelade också en stor roll i matcherna. Tre säsongers samspelthet för de flesta spelarna betyder väldigt mycket, bedömmer Lindqvist.
Kommer det att bli en storsatsning för Griffins nästa säsong?
Nja, det vet jag inte. Först skall vi utvärdera den här säsongen. Vi skulle välkomna ett samarbete på något vis med Nyköpings Hockey för att stärka hockeyintresset i Nyköping, menar både Dahlström och lagledaren Ilkka Immonen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om