Slutet nära för Rock och pop

I kväll kommer Teatern i Nyköping dåna och svänga om vartannat. Det är musikeleverna på Nyköpings folkhögskolas Rock och poplinje står för underhållningen och kommer bjuda på allt från soul till rock.

rockochpop_2.jpg

rockochpop_2.jpg

Foto:

Övrigt2015-05-22 07:00

Ute strålar solen, men i Teaterparken finns det inte en enda sollapande musikelev i sikte. De har fullt upp. Inne i teatern pågår repetitionerna inför fredagens konsert. Det är den sista konserten som eleverna på Rock och poplinjen kommer framföra. Till hösten byter nämligen den populära utbildningen på Nyköpings folkhögskola namn.

– Nästa termin byter vi namn till Musikerlinjen för att vi tycker att det speglar det vi gör bättre, säger utbildningsansvarig Pär Lilja.

På utbildningen får eleverna inte bara lära sig rock och pop. Jazz, latin, slick – de flesta genrer praktiseras och årets avslutningskonsert går i samma stil. Förr har det varit bestämda teman, men i år har det varit upp till eleverna.

– Man har hittat något i varje genre som man tycker om och lär sig något av, säger Elsa Westberg, sångare och elev på utbildningen.

Hon och kurskamraterna Erik Roos och Joel Schultz har precis repat ett par låtar, men tar en paus medan ett annat band intar scenen. Klassen är uppdelad i tre band som tillsammans kommer att framföra 18 låtar, och de senaste veckorna har mycket tid lagts ned på att få ihop bandet och lära sig musiken.

– Alla har fått välja en låt, och det har inneburit väldigt mycket ansvar, säger gitarristen Erik som helst spelar indiepop- och rock.

Elsa valde Janis Joplin "Maybe" och gruppen verkar lugna inför konserten. Det är bara en vecka kvar på terminen, och det verkar snarare vara det annalkande slutet som pirrar mest.

– Det känns väldigt märkligt och det kommer nog ta lite tid att smälta att det är över. Men jag ska fortsätta plugga i höst, säger Joel.

Joel är basist, något det är brist på enligt utbildningsansvarige Pär Lilja. I dagarna sätts höstens nya klass till Musikerlinjen ihop. Alla intagningsprov är avklarade, men det fattas en basist.

– Vi ska börja höra med andra Folkhögskolor som Fryshuset i Stockholm för att höra om de känner till någon basist som de har ratat, berättar Pär.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om