Sörmländskt kött smakar bäst
Det roligaste är kontakten med alla som handlar. Jag känner de flesta och brukar veta vad de vill ha vill ha. Många uppskattar också att de får veta var köttet kommer ifrån och att de kan bestämma hur mycket eller lite de vill ha.
Allt kött är sörmländskt och kommer för det mesta direkt från jägarna eller från familjeföretaget Mälarchark i Eskilstuna.
Det brukar märkas på smaken att djuren inte har transporterats så långt eller varit med om någon jobbig slakt. Speciellt brukar grisköttet få mera smak.
Ingers son Magnus brukar köpa in allt kött till sin lokal på Fågelbovägen, där han förbereder det inför torghandeln. På fredagar står familjen Hellberg också i Oxelösund. Ofta blir dagarna långa, ibland börjar Inger klockan 6.30 på morgonen och är inte färdig förrän tolv timmar senare. Men hon tycker ändå det är bättre att stå på torget än att ha affär.
Man blir mer flexibel på det här viset. Vi kan stänga och öppna när vi vill. Dessutom täcker vi in både Nyköping och Oxelösund. Nu har vi också fått många kunder som vet när vi är där, säger Inger.
Det var ingen slump att familjen Hellberg gav sig in i köttbranschen. Både Ingers man Kjell och sönerna Mats och Magnus är intresserade av jakt. Men Inger nöjer sig med att titta på.
Jag har varit med som drevkarl en gång, men annars deltar jag inte aktivt i jakten. Däremot har jag ett stort intresse för skogen. Där är jag helst är på fritiden.
Inger och hennes familj har tidigare bott i Vadsby där de drev en lanthandel. Nu bor de i ett hus i Sjösa och tillbringar sin lediga tid i naturen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!