Stensand tecknar avtal med kärnkraftverk

Stensand AB, ett bolag i Studsvik-koncernen, har tecknat ett fyraårigt specialserviceavtal med kärnkraftverken i Barsebäck och Ringhals. Avtalet beräknas ge en 15-procentig omsättningsökning för Stensand AB.

Övrigt2002-12-11 23:05
I Stensands avtal med de båda kärnkraftverken ingår, bland annat, avfallshantering, sanering, dekontaminering, skyddsverksamhet och transporter. Barsebäck och Ringhals har varit kunder till Stensand sedan starten av de båda kärnkraftverken, men tills nu har flera konkurrerande bolag delat på de uppdrag som Stensand från 1 mars 2003 helt tar över.
Den långa kontraktstiden på fyra år, med möjlighet till ett års förlängning, är Stensands VD, Jan Bjerler, mycket nöjd med:
Det är positivt, eftersom vi på det sättet får större möjligheter att utveckla vårt arbete långsiktigt och kan fördela kostnaderna över flera år.

Det nya kontraktet ger Stensand en markant verksamhets- och omsättningsökning, konstaterar Jan Bjerler. Han beräknar även att Stensand kommer att anställa 1015 nya medarbetare som en följd av det nya specialserviceavtalet, men det blir rekryteringar som görs lokalt kring de båda kärnkraftverken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om