Tätare tågtrafik mellan Nyköping och Stockholm

Tätare tågtrafik på eftermiddagarna i båda riktningarna mellan Nyköping och Stockholm, och ett senarelagt kvällståg från Stockholm till Nyköping är ett par av de positiva nyheterna i SJ:s nya vintertidtabell, som börjar gälla 20 augusti.

Övrigt2001-06-28 16:17
_ Den största nyheten är nog att det på eftermiddagarna, på vardagarna, kommer att gå ett tåg i timmen från Stockholm till Nyköping, mellan klockan 12.45 och 18.45, säger Marko Andersson, trafikplanerare på SJ i Linköping.
På morgonen görs en förändring i tidtabellen från Nyköping till Stockholm efter önskemål från Nyköpingspendlarna. Den pendlaravgång som hittills har haft 08.50 som avgångstid tidigareläggs till 08.17, vilket innebär att man är i Stockholm 09.20.
Den sista kvällsavgången från Stockholm till Nyköping kommer att senareläggas från 22.00 till 22.40, en förändring som gäller veckans alla dagar. På lördagskvällen blir det också tåg på den förbindelsen, i stället för som hittills buss.
Från Nyköping och söderut mot Norrköping/Linköping och vidare finns också några förändringar i den nya vintertidtabellen. På morgonen från Nyköping mot Norrköping sätts en ny avgång in klockan 09.00, vilket innebär att det blir timmestrafik söderut från Nyköping från klockan 06 till 10 på vardagarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om