Trosa Edanö rusar upp i serietopp

Det prestigefyllda derbyt i division 2 mellan serieledande Nykvarns SK och gästande Trosa Edanö IBK blev en tät men övertygande seger för Trosa Edanö, som triumferade med 61 (20, 11, 30). Därmed blev man ny serieledare efter fyra omgångar.

Övrigt2003-10-20 00:00
Gästerna spelade med tre kedjor och två backpar till 14:e minuten av sista perioden. Då gick man ner på två femmor och producerade tre fullträffar på lika många minuter. Storsegern var säkrad.
NSK var det fysiskt, tyngre laget, men konditionsmässigt var gästerna snäppet starkare, vilket man klart visade i slutperioden.
Vi vann på ett rappare och mer disciplinerat spel än våra motståndare, klargör lagledaren Robert Schultz, mycket nöjd med segern och glad åt att man ännu inte förlorat någon match vid full tid.
Kvalitativt blev det en toppmatch av bägge lagen. Gästerna hade en växel till att lägga i, om så behövts, menar lagledaren.
Cirka 200 följde derbyt och visst såg man att det lyste av prestige i blicken hos alla spelare. Trosa Edanö skapade de farligaste målchanserna, men hemmalaget hade delvis press mot gästernas mål under första halvan av matchen.

Jag tycker att vi presterade 100 procent defensivt, men bara 60 procent offensivt, förklarar Schultz, som menar att laget definitivt skall blanda sig i toppstriden av division 2.
Bäst i Trosa Edanö var keepern Joakim Lundelius, backen Jens Hansson, hale forwarden Kalle Dahlgren och rutinerade backen/forwarden Jesper Nilsson.
Målen: 01 Jesper Nilsson, 02 Kalle Dahlgren, 03 Christian Wagneryd, 13 Dennis Schmidt, spel fem mot fyra, 14 Kalle Dahlgren, 15 Henrik Thomsén, 16 Christian Wagneryd. Utvisningar, NSK 2x2, Trosa Edanö 1x2.