Trygg-Flyg vill flyga från Skavsta till Riga

Trygg-Flyg AB, baserat på Skavsta flygplats i Nyköping, planerar att öppna en ny flyglinje från Skavsta via Jönköping till Riga i Lettland, med planerad premiär i mars. Samtidigt återupptar Trygg-Flyg linjen SkavstaVisby.

Övrigt2002-01-21 23:15
SN kunde för en tid sedan berätta att Trygg-Flyg tänker etablera en flygförbindelse mellan Nyköping och polska Gdansk, via Växjö/Kalmar, med start den 4 mars. Nu aviserar Trygg-Flyg även en linje till lettiska Riga, via Axamo flygplats i Jönköping, med premiärdatum den 11 mars.
Inledningsvis är det tänkt att Trygg-Flyg ska flyga SkavstaJönköpingRiga tre gånger i veckan måndag, onsdag och fredag. Det blir en tur och retur-förbindelse per dag.
Linjen till Lettland ska trafikeras med en Saab 340, med plats för 32 passagerare.
De nya satsningarna på linjer till Polen och Lettland innebär också att Trygg-Flyg återöppnar linjen SkavstaVisby tidigare än normalt. Den linjen har man tidigare år bara flugit sommartid, men börjar nu trafikera den förbindelsen den 11 mars, berättar Jan Ahlqvist, projekt- och kvalitetschef på Trygg-Flyg.
Det gör vi för att kunna erbjuda Visby som anslutning på linjerna till Polen och Lettland, säger Jan Ahlqvist.
Trygg-Flyg håller nu på att marknadsföra de nya flyglinjerna. I februari, under vecka 8, bestämmer man definitivt om intresset är stort för att förbindelserna ska kunna startas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om