Tundamerna skräll-vann mot Saltängen

Nykomlingen IK Tun fortsätter att överraska positivt i damernas division 2 södra Svealand i fotboll. En ny fin skalp togs, när man bortabesegrade seriefavoriten Saltängens BK med 21 (01) och befäster sin tabellplacering klart övanför nerflyttningsstrecket.

Övrigt2002-05-20 23:18
Att Tuns mäktiga försäsongsträning redan ger så goda resultat är något av en överraskning men en mycket glädjande sådan. En klar skrällseger mot Saltängen. Saltängen fick de flestas röst som serievinnare, men har nu fått vidkännas två raka 21 nederlag.
Mot Tun hade man totalt sett mer av spelet och fler målchanser, men det var ändå Tun som gjorde flest mål.
Så nykomling man är spelar ändå Tun moget och klokt med ett gedigt försvarspel över hela planen som bas och sedan ett anfallsspel byggt från mittfältet. Man tar också vara på kontringstillfällen.
I första halvlek visade Tun sina motståndare onödig respekt och kom inte upp i normal klass. Träningsmatchen lagen emellan vann östgötskorna med 10, men nu ville Tun ha revansch. Man tillät hemmalaget ett spelövertag före paus, som bland annat innebar ett stolpskott redan efter fyra minuter.
Men i andra halvlek visade Tun upp sin kvalitet, hade väl så mycket av spelet och det såg riktigt ljust ut. Kvitteringen i början av andra halvlek lyfte laget och gav självförtroende. Sista halvtimman satsade hemmalaget på ett avgörande och pressade tillbaka Tun, som dock skapade en del farliga kontringar.
Nu tycker jag att vi växt in i division 2kostymen och har ordentlig kontroll på våra motståndare. Sett till spel och målchanser hade vi varit nöjda med ena poängen, men ber inte om ursäkt för segern, säger Tun-tränaren Johan Wahlberg glatt.
Mot Saltängen hade Tun marginalerna på rätt sida till skillnad mot i hemmamatchen mot Skärblacka, där oavgjort borde varit seger för Tun.
Marginalerna jämnar ut sig i längden, menar Wahlberg bestämt.
En betygssättning av spelarna i Tun ger vid handen att alla skall ha en stor elogé för taktiskt och moget spel med rätta kämpahumöret och att man tar ansvar för varandra.
Planens bästa spelare individuellt återfanns i Tun och backen Maria Hagfalk med stor placeringssäkerhet, rutinerat spel och lagom tufft. Hon sätter motståndarna i respekt.
Saltängen tog lite tursamt ledningen genom Lina Larsson: Tun kvitterade efter ett mönsteranfall med Sandra Hammargård sist på bollen. Så avgjorde Elin Nordh i slutskedet på en perfekt slagen straffspark.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om