Tung första förlust för Gnesta

Hittills obesegrade Gnesta IK råkade överraskande ut för sitt första nederlag. Nästjumbon Lidingö vann en målsnål men desto mer utvisningsrik drabbning som slutade 02 (00, 00, 02) och där Gnesta åkte på två tunga skador.

Övrigt2006-10-17 23:53
Förra säsongens motsvarande match i grundserien vann Gnesta med utklassningssiffrorna 101, så man kan verkligen säga att Lidingö fick en ordentlig revansch efter en kämpastark insats.
Bägge lagen drabbades av mängder av utvisningar och hade vardera flera lägen med powerplay och boxplay fem mot tre eller omvänt.
Men trots att det då blev större ytor att agera på eller ladda från backposition var skottriktningarna inte så bra inställda.
Gnesta vann skotten med 3525, varav markanta 177 i slutperioden. Men att bli mållöst på 35 skott var ett dystert facit för Bluewings, som också misslyckades i avslutningarna.
Vi förlorade på att vi brände så många chanser. Hade hela matchen, även i underläge 01, en känsla av att vi skulle vända och vinna till slut, men så blev inte fallet, säger en klart besviken tränare i GIK, Peder Biström.
Han tror inte heller att det låg någon underskattning av motståndet utan inställningen såg normal ut före matchstarten. Visst förstörde de många utvisningarna rytmen, men det gällde ju bägge lagen. Ju längre matchen led ju mer steg självförtroendet hos Lidingö.
Avgörandet föll i slutperiodens sista halva. Lidingö tog ledningen med 10 i spel fem mot tre efter 13.29 och sedan föll andra fullträffen med femton sekunder kvar, när hemmalaget tog ut målvakten och spelade sex mot fyra. Pucken gled in i tom kasse.
Biström ville inte plussa för någon spelare individuellt.
Gnesta drabbades av två skador på backar i mellanperioden; Björn Carlsson och Pär Landén.
Landén fick en klubba över munnen. Så hårt att en framtand gick av helt och en annan tand bröts av med bara en liten bit kvar. Det var hög belastning på de närmaste akuterna så han fördes ända till Karolinska sjukhuset i Stockholm för undersökning och behandling.
Gnesta får nu i stället ladda för prestigederbyt i Nyköping mot NHL Griffins på fredagskvällen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om