Tuns första poäng hemma

Historisk hemmapremiär för IK Tuns damer i fotboll, som aldrig tidigare seriespelat på så hög nivå som division 2. Lägg därtill första erövrade poängen genom 11 (01) mot gästande Skärblacka och man förstår att det blev en stor dag för det lilla samhället.

Övrigt2002-05-05 23:27
Vädrets makter log sannerligen inte mot de bägge lagen, utan förmiddagens häftiga regnväder bidrog i stället till en hal och svårspelad plan med en del vattensammlingar.
En bra publiksiffra i hemmapremiären noterades också med närmare drygt 75 åskådare på plats.
Efter storförlusten i seriepremiären i Örebro mot Adolfsberg med 50 mötte Tun nu ett helt annat motstånd i gästande Skärblacka, fyra förra säsongen i trean.
Det oavgjorda resultatet får anses som rättvist.
Ett russin i Tunkakan var utan tvekan målgöraren Therese Gustavsson, en spelare som fått flera säsonger förstörda på grund av knäskador, men nu tycks vara på väg tillbaka mot storformen.
Den vunna poängen känns jätteskön. Vi gjorde en härlig laginsats och visade att vi har en bra chans mot övriga lag också, säger Therese glatt.
Hon ordnade kvitteringen i 58:e minuten efter att Skärblacka tagit ledningen genom Catrine Jonsson efter ett tvivelaktigt domaringripande i 41:a minuten.
Lagkamraten Sandra Hammargård drev upp bollen på högerkanten och drog på sig två motståndare. Sandra fick till ett inlägg, som Therese snappade upp.
Thessan gjorde någon dragning och skruvade sedan upp bollen i målvaktens vänstra burhörn, hur snyggt som helst. Vild glädje i Tun-laget och runt arenan.
Förstod du att bollen skulle gå i mål, när du sköt?
Jag fick bollen under kontroll och såg att målvakten inte fanns på sin plats. Härlig känsla när den satt i nätmaskorna, säger en leende Therese.
Nu kan Tun vara på väg att växa in i division 2-dräkten och Therese Gustavsson tycks kvitt sina besvärliga knäproblem. Gjorde tre operationer av ett korsband i knäet, den senaste 1999.
Tränaren Johan Wahlberg har beröm att ge sin toppforwad:
Hon är en riktig slitvarg och mycket väl värd sin utdelning i målprotokollet, anser han.
Johan är också mycket nöjd med poängen och tycker faktiskt att man hade en bra grepp om spelet i andra halvlek och att formen är på god väg efter premiärförlusten.
Spelmässigt nådde matchen ingen hög nivå. Stundtals nervöst och lite tempofattigt. Två tämligen uddlösa anfall medan Tuns försvar verkade klart mer hållfast.
Säsongdebuterande Marie Jonssons spel blev blott dryga halvtimmen, innan hon haltade av planen efter en muskelsträckning i vänster vad. Blir borta någon vecka, otur för den rutinerade forwarden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om