Vad ska vi dricka till maten SN?
Även idag föreslås enbart alkoholhaltiga drycker. Tror ni att huvuddelen av era läsare dricker vin för 70 kronor flaskan till torsdagssoppan? Och vad ska vi andra, jag tror vi är många, dricka?
Alkoholfria alternativ lyser med sin frånvaro på i stort sett alla matsidor. Vilka tankar överför ni till den unga generationen? Som vuxen dricker man vin till all mat och vilka unga vill inte verka vuxna?! Alkoholkonsumtionen och därav orsakade skador av olika slag visar oroande höga siffror.
Jag anser att mattidningarna och andra publikationer med mat- och vinspalter medverkar till denna utveckling. Vore tacksam för en förklaring.
Ulla Oscarsson
SVAR:
Intresset för hur man kombinerar mat och vin är stort hos läsekretsen, och kan vi bidra till att utveckla gastronomin till nya höjdpunkter så tror jag snarare att vi begränsar alkoholkonsumtionen än tvärtom. Men vi bör självklart också tipsa om alkoholfria alternativ. Som ett resultat av din insändare kommer vi därför att komplettera med det framöver.
Göran Carstorp
Chefredaktör och ansvarig utgivare
Södermanlands Nyheter
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!