Välplanerad meny ska ge guld

Vi siktar på guld. Det känns bra, säger Pelle Tunström.Tobias Lidstedt och Linn Arkevid nickar instämmande.

Övrigt2006-10-01 17:50
Vi siktar på guld. Det känns bra, säger Pelle Tunström.
Tobias Lidstedt och Linn Arkevid nickar instämmande.
Trion utgör Nyköpings Hotell och Restaurangskolas deltagare i finalen i kocktävlingen Pumpan.
Tävlingen avgjordes i lördags, och trion laddade upp på fredagskvällen tillsammans med lagledaren Niklas Läth.
Tävlingsuppgiften var att komponera en trerätters meny som skulle lyfta fram säsong, svenska och lokala råvaror och inspireras av den öländska matkulturen.
Finalen avgjordes på Öland och Nyköpingslaget tävlade mot lag från Linköping och Ryssby.
Vi går i trean och när vi kom tillbaka från sommarlovet såg vi tävlingsinbjudan. Några kompisar gick samman till ett lag och vi spånade fram ett förslag till meny, berättar Tobias.

De kände sig väl förberedda, alla rätter hade provlagats vid ett flertal tillfällen.
Vi hade bara gjort småändringar, säger Tobias. Vi hade finslipat tidsmässigt, det gällde att pricka in allt perfekt.
Alla hjälptes åt med alla rätter.
I år hade juryn prioriterat samarbete, inflikar Niklas. Det kommer alltså att tas med vid bedömningen.
Pelle gillar bäst att laga varmrätt men Linn tycker att allt är lika roligt. Däremot är de inte speciellt flitiga på att laga mat hemma.
Jag har inte lagat mat en enda gång sedan jag började här på skolan, erkänner Pelle.
Jag bor i Norrköping och kommer hem sist, försvarar sig Linn.
Men de tycker det är kul att jobba och räds inte nattjobb som det ju ofta är i restaurangbranschen.
Trion andadess tillförsikt inför tävlingen.
Vi är väldigt bra förberedda och tror att det kommer att gå bra, sade de på torsdagen då intervjun gjordes.
Tävlingen arrangerades av Ölands Skördefest.
SN pratade med Niklas Läth på söndagen och fick veta att laget hamnade på en tredjeplats. De hade dock fått mycket beröm, framför alltför förrätten och desserten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om