Värmbol skäret förei Sörmlandsderbyt

Det var klassiskt annandagsmöte på Backavallen i Katrineholm: länsderby mellan Värmbol/Katrineholms BK och Oxelösunds IK. Men någon högre stämning framkallades aldrig hos publiken. Ny uddamålsvinst för hemmalaget, nu med 43 (30), och OIK:s tionde raka utan seger.

Övrigt2003-12-26 23:11
Derbylagen hade varsin centralgestalt. Värmbol i Andreas Staaf och Oxelösund i Johan Jansson spelare som dominerade med snabb skridskoåkning och eleganta genombrott. Medspelarna hann dock inte med i deras tempo.
De yttre förutsättningarna kunde inte varit bättre med lagom temperatur och en snabb, blank isparkett. En publik runt 300 hade sökt sig till Backavallen och fick se ett derby utan större finess och med blandad intensitet.

Den inledande kvarten var avvaktande med tätt försvarsspel från bägge håll. Men så exploderade hemmalaget med tre fullträffar på knappa nio minuter.
Det känns väldigt tungt att dra på sig tre raka baklängesmål. Men i vissa lägen är det dock ingen säker marginal i bandy, säger OIK:s stabile Jesper Karlsson, som till derbyt flyttats in som libero från sin ytterhalvsplats.
Varför libero?
Jag har ju gjort några matcher där tidigare. Nu hade vi gjort en hel del ändringar i akt och mening att kunna hålla ihop laget bättre och täta den tidigare läckande defensiven.

Jesper klarade sin uppgift helt okej, säger OIK-tränaren Per Gustafsson, som också kunde spelmässigt se ett steg i rätt riktning mot en första efterlängtad seger i bandyettan.
Jesper hade svårt att uttala sig om sin egen insats, men menade att man kan önska sig mer av målskytte och att man tar för sig bättre med kroppen i närkamperna.

Vi måste akta oss för att dra på oss för många utvisningar på onödigt sätt. Då vinner man inga matcher, säger dock OIK-tränaren.
När Sebastian Hellborg satt på botbänken ökade Värmbol från 10 till 30 och skaffade sig ett ganska tryggt utgångsläge.
På tio minuter efter paus hade dock OIK kommit igen bra och närmat sig till uddamålsunderläge. Tomi Tasten lurade på chanser och tog OIK tillbaka in i matchen med sina reduceringsmål till 31 i spel nio mot elva och 43.
Sista 20 minuterna blev spännande och visst fanns chanser till ena poängen för OIK. Men inget av laget skapade några direkt heta målchanser i slutskedet.

Jag är nöjd med att vi vann andra halvlek. En liten ljusning, säger OIK-tränaren Gustafsson, som i övrigt anser att laget presterade ett mer gediget defensivt spel än tidigare inte minst genom att krympa ytorna för motståndarna på mittplanen.
Första segern ligger definitivt inom räckhåll i nästa match, hemma mot Borgia, som vann mötet i Norrköping med 76.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om