Afrikanska trummor och dans vid D-skolan

Afrikanska rytmer och dans bjöd D-skolans elever på i en föreställning på skolgården under fredagsförmiddagen. Det var dags för avslutningsshow efter ett musikprojekt där D-skolans elever drillats av Younossa Dabo, professionell dansare och trumslagare från Västafrika.

skoldans3.jpg

skoldans3.jpg

Foto:

OXELÖSUND2014-09-19 16:01

Under två veckor har Younossa Dabo jobbat med att lära D-skolans elever att spela djembetrumma och dansa afrikansk dans. På fredagsförmiddagen visade eleverna upp vad de lärt sig i en avslutningsshow med föräldrar och utbildningsförvaltningens personal som särskilt inbjuden publik, som också bjöds in att delta i dansen.

Hanna Kantokoski, rektor för D-skolan, var mycket nöjd med resultatet av musikprojektet på D-skolan, som genomförts med hjälp av bidrag från Skapande skola-verksamheten.

– Det är fantastiskt roligt att se vad eleverna lärt sig under de här veckorna, de har verkligen utvecklats. De har gått och trummat på allt möjligt och sjungit mycket i skolan, säger Hanna Kantokoski.

Till fredagens avslutningsshow hade Younossa Dabo bjudit in två andra västafrikanska musiker, som tillsammans med olika elevgrupper bjöd på en mycket rytmisk och medryckande föreställning, som även fick det att gunga i publikleden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om