Birgers konditori försatt i konkurs

Med cirka 1,5 miljon i skatteskulder gick det inte längre. Birgers konditori i Oxelösund är försatt i konkurs.

Birgers konditori i Oxelösund AB är försatt i konkurs men drivs vidare av konkursförvaltaren. Förhoppningen är att någon kan ta över konditoriet och driva det vidare.

Birgers konditori i Oxelösund AB är försatt i konkurs men drivs vidare av konkursförvaltaren. Förhoppningen är att någon kan ta över konditoriet och driva det vidare.

Foto: Peter Alexis

Oxelösund2020-05-07 13:37

Tidningen har tidigare skrivit om Birgers konditoris ekonomiska problem i och med coronapandemins utbrott. Enligt en av ägarna var det tufft redan innan. När viruset sedan förändrade folks vanor för ett par månader sedan försvann dessutom halva dagskassan över en natt.

I tisdags försattes Birgers konditori i Oxelösund AB i konkurs av Nyköpings tingsrätt. I slutändan var det ägarna själva som ansökte om att försätta bolaget i konkurs.

– Det handlar om skatteskulder på ungefär 1,5 miljon kronor och sedan är det leverantörsskulder på mellan 50 000 och 150 000 kronor. Det är ganska nytt, så jag har inte hunnit sätta mig in i allt än, säger konkursförvaltaren Per Sandell vid Heilborns advokatbyrå.

De verksamheter som berörs är Birgers konditori vid Esplanaden i Oxelösund, men även Elsas café och bistro vid Järntorget i Oxelösund, som finns i samma bolag.

– Det drivs just nu vidare med samma personal. De kommer dock att sägas upp på grund av arbetsbrist, men jobbar tills vidare, säger Heilborn.

Hans plan är att hitta någon som kan driva verksamheten vidare.

– Det finns redan spekulanter och det kommer att hålla öppet ett tag till för att vi ska få en ordentlig bild av intresset att ta över. Tanken är att det helst ska gå i ett och inte behöva ha stängt mer än någon enstaka dag, säger Heilborn.

Några av förklaringarna är att de kunder som fikat i kaféerna har minskat, likväl som beställningar från exempelvis hotell som själva har problem i spåren av coronapandemin.

Karta: Birgers Konditori
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!