Brevikselever i regionfinali nationell mattetävling

Tre elever i klass 9B på Breviksskolan i Oxelösund har gått vidare till regionfinalen i den nationella matematiktävlingen Pythagoras Quest. Regionfinalen går i Eskilstuna nästa vecka.

OXELÖSUND2015-03-12 16:14

Den riksomfattande matematiktävling Pythagoras Quest genomförs årligen och är öppen för elever i årskurserna 7–9. De deltagande skolor genomför kvaltävlingen som en individuell tävling, därefter registreras de elever som nått bäst resultat. Är skolans tre bästa resultat tillräckligt bra går skolan vidare som ett lag till regionfinalen. Dit har Breviksskolan nått i år och ska representeras av de tre niondeklassarna Emil Malmsten, Hugo Petersen och Jud Tirawiyeh.

Regionfinalen som laget från Breviksskolan ska delta i arrangeras på Internationella engelska skolan i Eskilstuna på måndag, den 16 mars.

De vinnande lagen från respektive län går till riksfinalen i tävlingen, kallad Pythagoras Quest Sweden. Riksfinalen äger rum sista fredagen i maj månad på Malmö Borgarskola, som arrangerar hela matematiktävlingen tillsammans med Sydsvenska handelskammaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om