Breviksskolans åttor har haft kärleksvecka

Eleverna i årskurs åtta på Breviksskolan har i dag, fredag, avslutning på en vecka med kärlek som tema. Finalen utgörs av en cafésittning med dans i skolans aula.

Kärleksvecka_7044 som smart objekt-1 kopiera.jpg

Kärleksvecka_7044 som smart objekt-1 kopiera.jpg

Foto:

OXELÖSUND2014-09-26 06:38

Temaveckan har handlat om kärlek på olika sätt, anpassat till en rad av skolämnena, berättar Torbjörn Svensk, lärare på Breviksskolan. På historielektionerna har man pratat om sexualitet under olika tidsepoker, på svenska lektionerna har eleverna fått skriva kärleksdikter och på idrottslektionerna har det stått pardans på schemat. En föreläsare från RFSL har gästat åttondeklasserna och bland annat pratat om HBTQ-frågor.

– På hemkunskapen har eleverna bakat till caféet och i slöjden har de tillverkat hjärtan och annat som ska ange bordsplaceringen under avslutningen, tillägger Torbjörn Svensk.

När SN under torsdagsförmiddagen besöker Breviksskolan pågår förberedelserna inför fredagens avslutningsfest i aulan. I slöjdsalen jobbar elever från klass 8C på olika föremål som ska fungera som bordsplaceringskort. Frida Andersson och Tuva-Li Eriksson jobbar med att få klart var sitt hjärta. Men roligast under temaveckan har varit danslektionerna, säger Frida Andersson.

– Vi har fått träna på bugg, salsa och vals, berättar hon.

I hemkunskapssalen doftar det nybakat. Arturro Zorondo och André Thurner, båda i 8C, är nöjda med bakresultatet.

– Vi har gjort mockarutor, säger Arturro Zorondo samtidigt som André Thurner börjar göra den glasyr som ska bredas på rutorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om