Brukare inom hemtjänsten bestulen på  8 000 kronor

En brukare inom hemtjänsten i Oxelösund har blivit bestulen på 8 0000 kronor. Någon har stulit brukarens kontokort och tagit ut pengarna från en bankomat i Nyköping.

OXELÖSUND2015-10-08 18:16

I början av september informerades hemtjänsten, genom en anhörig till brukaren, om att pengarna tagits ut från brukarens konto. Att kontokortet, som förvarades i en plånbok tillsammans med koden, var försvunnet upptäcktes i början av sommaren och kontokortet spärrades kort därefter.

Dock gjordes ingen kontroll av behållningen på kontot i samband med att kortet spärrades, utan stölden av pengarna upptäcktes senare.

Stölden av de 8 000 kronorna har polisanmälts och kommunen har gjort en lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Polisutredningen av stölden av pengarna har lagts ned. Då det gick så lång tid mellan att pengarna togs ut från bankomaten och att polisanmälan gjordes gick det inte att få tag de foton som tas av personer som gör bankomatuttag. Sådana bilder sparas bara i 30 dagar av banken.

Anhöriga till brukaren har även meddelat hemtjänsten att brukaren blev bestulen på 3 000 kronor i december 2014. Också den händelsen polisanmäldes, men utredningen lades ner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om