Bokningarna tillbaka för Ann-Sofies cateringfirma

Pandemin har varit en otroligt tuff tid för Ann-Sofie Norrman cateringverksamhet i Oxelösund. Hon har kämpat för att få ihop ekonomin, men nu när restriktionerna försvinner så ser läget ljusare ut.

Ann-Sofie Norrman som driver cateringverksamheten Paus, gläds åt slopade restriktioner. Arkivbild.

Ann-Sofie Norrman som driver cateringverksamheten Paus, gläds åt slopade restriktioner. Arkivbild.

Foto: Magnus Grimstedt

Oxelösund2022-02-11 08:50

Första bakslaget för Ann-Sofie Norrman kom den 15 mars 2020. Coronapandemin hade tagit sina inledande fotsteg i Sverige och alla tillställningar tvingades ställa in. Då öste det in meddelande i Ann-Sofies mejlkorg från gäster som avbokade och inte behövde cateringfirman Paus tjänster.

– Jag öppnade mejlen som var fullt med avbokningar. Då sa jag upp personal direkt och körde själv, säger hon.

Permittering av personalen gjorde att hon tvingas jobba övertid för att få ihop ekonomin.

– Man fick jobba hur mycket som helst. En månad var det 360 timmar, det är för att du har tagit av dina besparingar. Tack vara stöden jag fått så har jag precis klarat mig på gränsen.

De senaste två åren har varit en väldigt tuff tid för Ann-Sofie Norrman jobbmässigt, även den mentala biten.

– Det blev kämpigt och man tappade suget när det kom besked fram och tillbaka med restriktionerna. 

Men nyligen fick hon ett efterlängtat besked som många andra. I onsdags slopades de allra flesta restriktionerna i Sverige och man väljer att öppna igen. Ann-Sofie Norrman fått tillbaka förfrågningar och nu får hon förbereda inför olika tillställningar.

– Det betyder väldigt mycket. Jag märkte direkt när man sa att restriktionerna skulle släppas. Förutom de företagen jag har avtal med – så har jag student och två bröllop inbokade. Nu hoppas jag att det inte blir något bakslag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!