De möts i duell på Järntorget

Klockan 12.00 hettar det till igen. Fjärde, och näst sista, valduellen direktsänds denna gång från Järntorget i Oxelösund.

duell

duell

Foto:

Oxelösund2014-09-03 08:11

Socialdemokraten och kommunalrådet Catharina Fredriksson ställs mot moderata oppositionsrådet Dag Bergentoft. SN:s Oxelösundsreporter Sven Rydén håller i duellen och han hoppas på en spänstig debatt med raka svar.

Valduellen i Oxelösund kommer att beröra frågor och problem som kommunpolitikerna diskuterat mycket och länge. Kanske kan pressen från den stundande valdagen få Catharina Fredriksson (S) och Dag Bergentoft (M) att flytta fotfästet?

En av debattens huvudfrågor är omsorgen – både hemtjänst och äldreomsorg. Det finns en ovanligt stor andel äldre invånare i Oxelösund, cirka 25 procent är över 65 år. Omsorgsdebatten har pågått i många år, och Sven Rydén vill veta om Socialdemokraterna funderar på att utreda valfriheten och vad Moderaterna kommer att göra om det blir maktskifte i valet.

– Det är en fråga som har följt med länge, men är värd att ta upp igen, säger Sven Rydén.

Förutom problemen i hemtjänst och äldreomsorgen kommer politikerna få svara på frågor rörande inflyttning och bostadsförsörjning samt turism och företagande. Hur ska bostadsförsörjningen lösas på bästa sätt? Hur ska Oxelösund utvecklas?

– De flesta Oxelösundspolitiker är duktiga retoriker och håller ofta god min, men jag tror på en spänstig debatt och ska försöka få korta och konkreta svar från Catharina Fredriksson (S) och Dag Bergentoft (M), säger Sven Rydén.

Den 15 minuter långa duellen kommer att avslutas ett par korta ja/nej-frågor.

På torsdag är det dags för sista valduellen. SN:s reporter Tommy Kägo ställer landstingspolitikerna Gunnar Tidlund (S) och Magnus Leivik (M) mot varandra framför Landstingshuset i Nyköping klockan 11.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om