Driften av hamnarna i Oxelösund ska utredas

Gästhamnen och småbåtshamnarna i Oxelösund ska i varje fall under den närmaste tvåårsperioden drivas av kommunala Kustbostäder. Samtidigt ska det utredas om kommunen även långsiktigt ska driva hamnarna, eller om driften ska läggas ut på en privat entreprenör.

Oxelösund

Oxelösund

Foto:

OXELÖSUND2015-11-04 09:27

I samband med att kommunen från 1 november tog tillbaka ansvaret för gästhamnen och småbåtshamnarna i kommunen från det privata företaget Promarina har det kommunala fastighets- och bostadsbolaget Kustbostäder fått uppdraget att svara för driften av hamnarna. I uppdraget till Kustbostäder ingår att skapa en organisation för att driva gästhamnen och småbåtshamnarna, samt att utreda alternativa drifts- och förvaltningsformer för alla hamnarna, inklusive tillhörande byggnader.

– Utredningsuppdraget ska vara klart till september 2017, säger kommunalrådet Catharina Fredriksson (S), och förklarar att man anser det nödvändigt med en period som sträcker sig över två sommarsäsonger för att man ska få en tillräckligt bra bild över hur driften av hamnarna fungerar.

Därmed blir det först till hösten 2017 som kommunen kommer att ta ställning till om gästhamnen och småbåtshamnarna ska drivas vidare i kommunal regi, eller om driften ska läggas ut på en privat entreprenör.

Uppdraget till Kustbostäder omfattar även en översyn av avgiftsstrukturer för hamnarna och att förslag på de framtida avgifterna för båtplatser och annat ska presenteras. Förslag till nya nivåer på avgifterna ska presenteras senast till sista december 2015.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om