Flyt för Viking Kebab – bästa kebabsåsen och ny lokal

Vikings kebabsås var bäst – i alla fall enligt Juholt, som fick i uppdrag att testa åt SN under ett besök i Oxelösund. Dessutom har pizzerian fått en ny lokal, så ägaren Adris Abdullah Ibrahim är nöjd.

Det var oroligt ett tag för Adris Abdullah Ibrahim, som nu är redo för nya tag i den gula kiosken på Torggatan.

Det var oroligt ett tag för Adris Abdullah Ibrahim, som nu är redo för nya tag i den gula kiosken på Torggatan.

Foto: Maya Goldschmidt Wikdahl

Oxelösund2024-07-20 16:43

När SN kommer till Pizzeria Viking på Järntorget i Oxelösund vet ägaren Adris Abdullah Ibrahim inte om att kebabsås-entusiasten, tillika tidigare S-ledaren, Håkan Juholt utsett just hans sås till bäst i test.

– Fantastiskt, viskar Adris Abdullah Ibrahim fram när SN:s reporter visar videon på Juholt, där han testar fem av Nyköpings och Oxelösunds kebabsåser.

undefined
Firass Alazawi har redan sett klippet, men det har inte Adris Abdullah Ibrahim, när SN kommer på besök.
undefined
Håkan Juholt fick vara allenarådande smakdomare för SN.

Hur känns det?

– Det känns jättebra faktiskt. Vi jobbar hårt med vår sås, berättar han.

Det är samma recept sedan 1998, när Viking öppnades. Men vad som är hemligheten bakom den goda smaken vill han inte avslöja. Det är en väl bevarad företagshemlighet – bara Adris Abdullah Ibrahim själv gör såsen, och han lagar den från grunden.

undefined
Inte bara såsen är populär, utan även kebaben. Varje sommar söker många sommarjobb på Viking i hopp om att få äta mycket kebab, berättar Adris Abdullah Ibrahim.
undefined
Firass Alazawi är också glad över sås-utmärkelsen.

– Det är specialingredienser, säger vännen och kollegan Firass Alazawi och blinkar med ena ögat.

Sist SN träffade Adris Abdullah Ibrahim var det oro och dystra miner. De behövde flytta ur de nuvarande lokalerna i Folkets hus och hade ingenstans att ta vägen.

Men idag är han gladare. Utöver kebabsås-utmärkelsen, har även lokalproblemet ordnat sig. Den gula kiosken bredvid stationshuset på Torggatan blir det nya tillhållet. Just nu håller lokalerna och dess omgivning på att rustas upp inför flytten.

– Vi fick tag på lokalen för två veckor sen. Vi är jättetacksamma över att kommunen hjälpte oss, säger Adris Abdullah Ibrahim.

undefined
Det är hög ruljans på kebabsåsen och den ska alltid vara färsk, förklarar Allan Ibrahim, som också jobbar på Viking Kebab.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!