När SN kommer till Pizzeria Viking på Järntorget i Oxelösund vet ägaren Adris Abdullah Ibrahim inte om att kebabsås-entusiasten, tillika tidigare S-ledaren, Håkan Juholt utsett just hans sås till bäst i test.
– Fantastiskt, viskar Adris Abdullah Ibrahim fram när SN:s reporter visar videon på Juholt, där han testar fem av Nyköpings och Oxelösunds kebabsåser.
Hur känns det?
– Det känns jättebra faktiskt. Vi jobbar hårt med vår sås, berättar han.
Det är samma recept sedan 1998, när Viking öppnades. Men vad som är hemligheten bakom den goda smaken vill han inte avslöja. Det är en väl bevarad företagshemlighet – bara Adris Abdullah Ibrahim själv gör såsen, och han lagar den från grunden.
– Det är specialingredienser, säger vännen och kollegan Firass Alazawi och blinkar med ena ögat.
Sist SN träffade Adris Abdullah Ibrahim var det oro och dystra miner. De behövde flytta ur de nuvarande lokalerna i Folkets hus och hade ingenstans att ta vägen.
Men idag är han gladare. Utöver kebabsås-utmärkelsen, har även lokalproblemet ordnat sig. Den gula kiosken bredvid stationshuset på Torggatan blir det nya tillhållet. Just nu håller lokalerna och dess omgivning på att rustas upp inför flytten.
– Vi fick tag på lokalen för två veckor sen. Vi är jättetacksamma över att kommunen hjälpte oss, säger Adris Abdullah Ibrahim.