– Nu skurar vi av kajen så att den blir ren och fräsch, går igenom vatten, avlopp och elektricitet. Vi ska också möblera upp kajen med bord, stolar och ett utekök. Sedan ska det städas, putsas och fixas för att vara i funktion och se bra ut tills på lördag, säger Xavier Gjers, som ska driva restaurangen på M/S Sandskär resterande del av sommaren.
På lördag blir det en smygöppning av serveringen för att testa att allt fungerar som det ska och sätta rutinerna för de inblandade.
– Vi kommer att ha öppet för gäster som kommer att kunna köpa enklare maträtter, läsk, kaffe, öl och vin. Vi kommer att ha en väldigt försiktig öppning av det här för att se att allt fungerar som det ska, säger Xavier Gjers och fortsätter:
– Det blir en prövovecka, vi vill öppna dörrarna, men småskaligt och försiktigt.
Nästa lördag blir det en officiell invigning av restaurangen, då räknar Xavier Gjers med att allt ska vara i sin ordning för en fullskalig öppning av verksamheten.
– Vi kommer att jobba väldigt mycket med kalla sommarrätter eftersom vi är på en brygga vid vattnet. Men vi kommer även att ha något som vi steker eller grillar i uteköket, men huvudsakligen är det kall sommarmat.
På båten ska det finnas plats för cirka 40 sittande gäster. Lika många bordsplatser plus ett tiotal barplatser planeras på kajen intill båten.
Under hela augusti håller restaurangen öppet dagligen, och i september kommer det att i huvudsak vara öppet på helgerna.