Första gruppen flyktingar har flyttat in på Hotell Ankaret

På tisdagskvällen anlände en första busslast med 43 asylsökande flyktingar till Hotell Ankaret i Oxelösund, som häromdagen godkändes som asylboende av Migrationsverket. Bland flyktingarna fanns både barnfamiljer och ensamma vuxna.

asylboende_TJ 151001.jpg

asylboende_TJ 151001.jpg

Foto:

OXELÖSUND2015-10-01 21:00

Rajender Singh, som äger hotellfastigheten och driver Hotell Ankaret, berättar att allt gått bra med mottagandet av den första gruppen flyktingar som flyttat in på asylboendet.

– De har rest långt och är trötta, men nu kan de vila ut, säger Rajender Singh och tittar ut över hotellets restaurang, där ett antal av de asylsökande flyktingarna avslutar onsdagens lunch.

Stämningen i restaurangen och i de angränsande sällskapsutrymmena är lågmäld, människor sitter eller står och samtalar i små grupper. Några går ut genom hotellentrén och styr stegen ut på Järntorget.

Rajender Singh har skrivit ett avtal med Migrationsverket om att tillhandahålla 120 platser för asylsökande flyktingar i Hotell Ankaret, fördelade på de 53 rum som finns i hotellet.

Läget att det den senaste tiden kommit cirka tusen personer per dag till Sverige som sökt asyl har gjort att trycket på Migrationsverket att ordna boendeplatser för de asylsökande är mycket högt. Boendeplatser saknas i hela landet och Migrationsverket slussar snabbt ut asylsökande flyktingar till de nya asylboenden som upphandlas.

Aram Barawe, enhetschef på Migrationsverket i Flen, säger sent på torsdagseftermiddagen att det kan bli aktuellt att skicka ytterligare en busslast med flyktingar till Hotell Ankaret redan under torsdagskvällen.

Trots andra, tidigare, signaler från Migrationsverket står det nu klart att Stavsjö värdshus inte kommer att bli asylboende. Företaget som tidigare har drivit asylboendet på orten blev inte godkänt i senaste upphandlingen heller. Efter avslaget i maj överklagade företaget, Olle Lind golv, Migrationsverkets beslut. Trots flera överklaganden står dock Migrationsverkets beslut om att inte godkänna Stavsjö som asylboende fast.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om