Hälften av de nyanlända ska ha egen försörjning inom två år

En första del av kommunövergripande integrationsplan för Oxelösund ligger nu klar och har godkänts av kommunfullmäktige. Ett mål i integrationsplanen är att minst hälften av alla nyanlända ska ha egen försörjning inom två år.

OXELÖSUND2015-11-08 18:21

I den antagna integrationsplanen finns en vision som säger att alla nyanlända i Oxelösund ska kunna utvecklas optimalt utifrån sina förutsättningar. Visionen betonar även att alla nyanlända ska känna sig delaktiga, behövda och ha möjlighet att behålla sin identitet och skapa sig ett bra liv.

Ett mål som är formulerat i integrationsplanen säger att Oxelösunds kommun ska arbeta för en ökad integration som ska resultera i att minst 50 procent av alla nyanlända ska kunna försörja sig själva inom den lagstadgade etableringsperioden, som är maximalt två år.

Som en jämförelse konstateras i integrationsplanen att 68 procent av de nyanlända som kom till Oxelösund 2012 hade egen försörjning inom en tvåårsperiod.

Den nu antagna integrationsplanen ska kompletteras med en del två i form av en åtgärdsplan. Den planen ska innehålla konkreta aktiviteter inom områden som är väsentliga för de nyanlända.

Integrationsplanen, med aktiviteter och åtgärder, ska tillämpas i kommunens alla förvaltningar och i kommunbolagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om