– Vi har försökt att hitta vad de serverade då, men inte lyckats. Jag har sökt i arkiv och pratat med mycket folk, säger krögaren Patrick Makdesi.
Hasselbaren fanns i samma lokaler redan på 1960-talet och nu öppnar Patrick Makdesi upp restaurangen i samma anda och med samma namn. Fastighetsbeteckningen på fastigheten är just Hasseln, och förmodligen är det förklaringen till namnet.
– Vi kommer att servera lunchbuffé med ett litet pizzahörn. Men det viktigaste är à la carte.
Huvudmenyn kommer att bestå av svensk husmanskost lagad från grunden och dessutom kommer det att bjudas på livemusik.
– Jag vill att folk ska kunna njuta och se det här som ett andra hem. Jag vill skapa en relation med gästerna och blir jätteglad om de berättar vad de skulle vilja ha på menyn.
I några veckors tid har han, tillsammans med sina medarbetare, jobbat för fullt med renoveringar, tillstånd och papper för att få allting färdigt inför öppningen i september. Lokalerna renoveras och fräschas upp med såväl nya apparater i köket som färg på väggarna.
Patrick Makdesi kommer ursprungligen från Syrien och kom till Sverige för drygt tio år sedan. Då hamnade han i just Oxelösund, en stad som han kom att tycka mycket bra om.
– Jag tycker om Oxelösund, men idag bor jag i Nyköping. Nu planerar jag att flytta tillbaka till Oxelösund, säger han och fortsätter:
– Oxelösund är lik min hemstad i Syrien, båda är småstäder där alla känner varandra.