Hasselbaren gör comeback efter 60 års dvala

Inom kort öppnas restaurang Hasselbaren upp på nytt i Oxelösund. "Jag vill skapa en relation med gästerna", säger krögaren Patrick Makdesi.

Snart öppnar krögaren Patrick Makdesi upp Hasselbaren i Oxelösund. På 60-talet huserade lokalerna en restaurang med samma namn, och nu vill Patrick Makdesi föra arvet vidare med en restaurang som serverar både lunchbufféer och á la carte.

Snart öppnar krögaren Patrick Makdesi upp Hasselbaren i Oxelösund. På 60-talet huserade lokalerna en restaurang med samma namn, och nu vill Patrick Makdesi föra arvet vidare med en restaurang som serverar både lunchbufféer och á la carte.

Foto: Linus Elsinen

Oxelösund2024-07-30 11:43

– Vi har försökt att hitta vad de serverade då, men inte lyckats. Jag har sökt i arkiv och pratat med mycket folk, säger krögaren Patrick Makdesi.

Hasselbaren fanns i samma lokaler redan på 1960-talet och nu öppnar Patrick Makdesi upp restaurangen i samma anda och med samma namn. Fastighetsbeteckningen på fastigheten är just Hasseln, och förmodligen är det förklaringen till namnet.

– Vi kommer att servera lunchbuffé med ett litet pizzahörn. Men det viktigaste är à la carte.

undefined
Hasselbaren ska vara det givna valet när Oxelösundarna vill gå ut och äta en bit mat på en lördagskväll, hoppas krögaren Patrick Makdesi.
undefined
Förutom mat planerar Patrick Makdesi även för att kunna bjuda gästerna på liveuppträdanden.

Huvudmenyn kommer att bestå av svensk husmanskost lagad från grunden och dessutom kommer det att bjudas på livemusik.

– Jag vill att folk ska kunna njuta och se det här som ett andra hem. Jag vill skapa en relation med gästerna och blir jätteglad om de berättar vad de skulle vilja ha på menyn.

I några veckors tid har han, tillsammans med sina medarbetare, jobbat för fullt med renoveringar, tillstånd och papper för att få allting färdigt inför öppningen i september. Lokalerna renoveras och fräschas upp med såväl nya apparater i köket som färg på väggarna.

Patrick Makdesi kommer ursprungligen från Syrien och kom till Sverige för drygt tio år sedan. Då hamnade han i just Oxelösund, en stad som han kom att tycka mycket bra om.

– Jag tycker om Oxelösund, men idag bor jag i Nyköping. Nu planerar jag att flytta tillbaka till Oxelösund, säger han och fortsätter:

– Oxelösund är lik min hemstad i Syrien, båda är småstäder där alla känner varandra.

undefined
Snart öppnar krögaren Patrick Makdesi upp Hasselbaren i Oxelösund. På 60-talet huserade lokalerna en restaurang med samma namn, och nu vill Patrick Makdesi föra arvet vidare med en restaurang som serverar både lunchbufféer och á la carte.
undefined
Under några veckors tid har krögaren Patrick Makdesi och hans medarbetare jobbat med renoveringar och uppfräschning av lokalen innan det är dags att slå upp portarna för restaurang Hasselbaren i Oxelösund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!