Glansdagarna när SSAB Oxelösunds stål var mer eftertraktat än guld är som bortblåst.
Ändå var det bara för sex, sju år sedan.
Vid de senaste kvartalsredovisningarna är det röda siffror som gäller.
Tredje kvartalet i år visar SSAB-koncernen ett resultat på minus 741 miljoner kronor. Samma period i fjol var resultatet minus 789 miljoner.
Den globala efterfrågan på stål är inte lika stark längre och det är klart att det påverkar även en mindre stålkoncern som SSAB.
Koncernledningen kallar efterfrågan för trög och avvaktande och det gäller inte minst nischprodukterna, som bland annat SSAB Oxelösund producerar.
Och SSAB-delen Emea, där Oxelösund ingår, går knackigt. Det märks också på plats. Fortfarande står en av de två masugnarna still, vilket den gjort sedan 2 maj 2012, och den som är igång producerar 90 procent av sin kapacitet, uppger Johan Wiig.
Han säger att det fortfarande viktigt att hålla fokus på de besparingsprogram, som tidigare sjösatts, och att vara flexibla - helt enkelt anpassa produktionen till rådande läge.
Några vidare åtgärder är inte aktuella, säger han.
- Besparingsprogrammet på 800 miljoner kronor ligger fast och kommer ge full effekt 2014, säger Johan Wiig.
Han varken vill eller kan sia om när en ljusning kan vara på gång. En viss ljusning kan skönjas i Nordamerika, och där förväntar sig SSAB-ledningen att den ekonomiska återhämtningen ska påverka efterfrågan på stål positivt.
I Europa, där stor del av Oxelösunds marknad är, förväntas efterfrågan och prisnivån vara oförändrad den närmaste tiden.
Göran Blanck arbetar vid masugn 4. Han har arbetat på SSAB Oxelösund sedan 1976 och varit med om både stålkris och uppgångar.
- Vi (Oxelösund) överlever tack vare det kylda stålet. Men det här är den längsta konjunkturnedgång jag varit med om, säger han.
Johan Wiig försöker se ljusglimtar intill masugnens dunkel när det är dags för fotografen att ta lite bilder på honom.
- Stål kommer alltid behövas, det är framtidens material. Den strategi vi har är helt rätt, säger han.
Investeringstakten är också låg. 100 miljoner kronor har investerats i att bygga om varmappararatsystemet till masugn 4, den ska stå klar hösten 2014.
Och om inte förr så i alla fall 2016 kan Oxelösunds båda masugnar gå för fullt. Då planerar SSAB på att renovera den stora masugnen i Luleå, vilket borgar för att produktionen läggs i Oxelösund.