Ingen lösning i sikte om skötseln av Vivestabadet

Någon lösning av tvisten om skötseln av badplatsen Vivesta i Oxelösund tycks inte vara i sikte. Det blir slutsatsen av den senaste mejlväxlingen mellan badplatsens ägare Göran Haglund och Oxelösunds kommun.

Vivesta

Vivesta

Foto:

OXELÖSUND2015-07-16 11:53

Som SN under de senaste veckorna kunnat berätta är schismen uppenbar mellan Göran Haglund och Oxelösunds kommun om vem som ska ansvara för skötseln av Vivesta havsbad.

Göran Haglund har meddelat kommunen att han varit beredd att sköta havsbadet under sommaren för 150 000 kronor, vilket han betecknat som ett självkostnadspris. För det priset har Göran Haglund erbjudit sig att hålla med toaletter vid stranden, svara för gräsklippning, städning av stranden och annat underhåll, samt parkeringsplatser.

Kommunen har hänvisat till tidigare diskussioner om driften av Vivesta havsbad där kommunen har erbjudit Göran Haglund en summa på 40 000 kronor för att sköta om Vivestabadet under sommaren.

Förra veckan kom Göran Haglund med ett kompromissförslag till kommunen där han för 60 000 kronor erbjuder sig att sköta badet och hålla toaletterna på Vivesta öppna mellan klockan 10.00 – 16.00. I de tidigare diskussionerna med kommunen har de tänkta öppettiderna för toaletterna varit mellan klockan 09.00 – 21.00.

Det erbjudandet från Göran Haglund ändrade dock inte kommunens inställning om skötseln av Vivesta havsbad. Iréne Bengtsson, socialchef i kommunen och tillförordnad kommunchef, svarade Göran Haglund att vad som gäller är erbjudandet om en ersättning på 40 000 kronor för driften av Vivestabadet under sommaren och att skötseln av toaletterna förväntas ingå i den summan.

Senare samma dag skriver Göran Haglund ett mejl tillbaka till kommunen där han åter refererar till att hans självkostnadspris för driften av Vivestabadet egentligen är 150 000 kronor och att han med bestämdhet tackar nej till kommunens erbjudande om en ersättning för skötseln av badet på 40 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om