Den gamla restaurangen vid Läget har jämnats med marken och någon ny blir det inte i år. Däremot är flera foodtrucks redan på plats på den grusplan som finns kvar där restaurang Läget en gång låg. Vid piren ligger även restaurangbåten M/S Sandskär förtöjd, som fanns här under delar av förra sommaren.
– Vi drog igång i helgen och från och med i dag, torsdag, har vi öppet på heltid, alla dagar hela sommaren. Vi trivdes bra här förra året. Kommunen var bra emot oss och gästerna trevliga, säger Mattias Lindqvist som är en av dem som driver restaurangbåten M/S Sandskär.
– Då kom vi igång lite sent. Vi blev inkastade på ett bananskal under de två sista högsäsongsveckorna. Nu har vi lite mer tid på oss för att göra det här jäkligt bra, fortsätter han.
En av de andra som är delägare i restaurangbåten är trollkarlen Joe Labero.
– Han kommer att dyka upp någon gång under sommaren. Det blir ingen trollerishow, men någon form av underhållning, säger Mattias Lindqvist.
En annan artist som ska underhålla på båten i sommar är Jennifer Brown som bland annat hade en hit med "Tuesday Afternoon" i slutet av 90-talet. En liten scen har snickrats ihop vid båten och på piren ska snart ett större kök än det som finns ombord sättas upp.
– Vi har några fler artister på gång, men det är inte helt klart än. Sedan kommer vi att köra musikquiz och en del andra aktiviteter.
Om M/S Sandskär inte halkar till Oxelösund på ett bananskal den här sommaren finns det andra orosmoln. Personalbristen inom restaurangbranschen. Dock sitter det senaste tillskottet, Nyköpingsbon David Follin, i salongen på båten och väntar på att börja jobba på allvar.
– Jag kom hit igår och träffade dem för första gången och nu har jag börjat jobba som kock. Det känns bra att få prova på att jobba på en restaurangbåt, det blir något nytt, säger han.
Det är kommunen som äger gästhamnen och genom åren har det varit olika lösningar kring driften. I sommar blir det företaget bakom M/S Sandskär som även kommer att driva gästhamnen och den tillhörande glasskiosken. Här håller Mattias Lindqvist och hans kollegor som bäst på att lasta in stora lådor med glass.
– Vi har precis fått hit 200 kilo glass och håller samtidigt på att fräscha upp lite här. Jag tror att vi kommer att ordna frukostbuffé här åt dem som lägger till i gästhamnen, säger han.