Kommunen bygger ny väg till truckstopanläggning på Sundsör

En ny bilväg mellan Verkstadsgatan och Aspaleden och en ny gång- och cykelväg mellan Baravägen/Sundsör och Frösäng är två av de projekt som är planerade att genomföras under nästa år, 2016, inom ramen för Oxelösunds kommuns nyligen reviderade treårsplan för infrastruktursatsningar.

grafik infrastruktur

grafik infrastruktur

Foto:

OXELÖSUND2015-07-21 19:19

Kommunens rullande treårsplan för investeringar i infrastruktur ska uppdateras en gång om året. Revideringen för den plan som gäller för åren 2016 – 2018 beslutades vid miljö- och samhällsbyggnadsnämndens senaste sammanträde. I treårsplanen listar kommunen framtida planer för infrastrukturprojekt. De planerna ligger också till grund för kommunens ansökningar om medfinansiering för projekten från Trafikverket.

Den planerade nya bilvägen mellan Verkstadsgatan på industriområdet Sundsör och Aspaleden är tillsammans med en ny gång- och cykelväg som ska binda samman Frösäng med Baravägen de två ekonomiskt största projekten som kommunen vill genomföra under 2016. Dessutom ska två busshållplatser tillgänglighetsanpassas. För samtliga de projekten ska kommunen söka medfinansiering från Trafikverket.

I sin investeringsbudget för 2016 har Oxelösunds kommun avsatt 3 miljoner kronor för satsningar på infrastrukturen. I den nu beslutade treårsplanen för infrastruktursatsningar är investeringsramarna för 2017 och 2018 satta till 1,7 respektive 4 miljoner kronor.

Planerna på en utökning av det kommunala vägnätet i Oxelösund med en ny sträckning mellan Verkstadsgatan och Aspaleden är steg ett i en tänkt vägutbyggnad. I ett andra steg ska den vägen dras vidare från Sundsörområdet norrut till fritidshusområdena Vivesta och Granliden, för att skapa en rakare förbindelse mellan fritidshusområdena och Oxelösunds centrum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om