Kortare avbrott för surfare när stadsnätet uppgraderas i Oxelösund

I veckan byts gammal utrustning ut i Oxelösunds stadsnät.

Oxelösund2016-09-21 06:55

På måndagsförmiddagen påbörjades en uppgradering av Oxelösunds stadsnät och för drygt 3 700 hushåll innebär det att nätet plötsligt kan svika. Men de kortare avbrotten får kunderna stå ut med för att inte drabbas av längre i framtiden, enligt Carl Sjööquist, stadsnätstekniker på Oxelö energi.

– Det är en del gammal utrustning som har gått ur tiden nu och måste bytas för att säkerställa att inte nätet brakar oförutsett i framtiden, säger han.

När allt fler använder tjänster som Netflix, Viaplay och HBO där du kan streama film och serier behövs bättre bandbredd. Uppgraderingen av Oxelösunds stadsnät är del av arbetet för att alltid kunna erbjuda bandbredd för de tjänster som används i dag, berättar Carl Sjööquist.

I dag kan anslutna hushåll surfa i en hastighet upp till 200 megabit per sekund. Efter uppgraderingen av stadsnätet går det att komma upp i 1 000 megabit per sekund.

– Oxelösunds stadsnät var modernt redan innan den här uppgraderingen, men nu blir det ännu bättre.

När blir ni klara med uppgraderingen?

– Om det flyter på som det gör nu kan vi nog vara klara lite tidigare, kanske till och med på torsdag, men vi har flaggat för att det kan ta hela veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om