Kultur och fritid visar plussiffror

Kultur- och fritidsnämndens verksamhet i Oxelösund förväntas sluta med ett plusresultat på drygt 200 000 kronor för hela 2015. Överskottet beror på flera orsaker, bland annat högre intäkter från fritidsgården och lägre vikariekostnader.

OXELÖSUND2015-10-15 08:46

Ökade intäkter har det blivit för kultur- och fritidsnämnden exempelvis beroende på fler deltagare i fritidsgårdens lovaktiviteter och bibliotekets samarbete med kriminalvården kring projektet Godnattsagor inifrån. En ökad sjukfrånvaro bland personalen i kultur- och fritidsförvaltningen, kombinerat ett begränsat antal vikarier vid sjukdom och ledighet, har även det lett till ett ekonomiskt överskott.

I den senaste delårsrapporten över kultur- och fritidsförvaltningens verksamhet redovisas ett plus på 435 000 kronor, men det överskottet förväntas sjunka till knappt hälften innan året är slut. Vad som ökar kostnaderna under de sista månaderna av 2015 är nödvändiga personalförstärkningar, åtgärder för slitage på inventarier i Koordinaten, samt olika förändringar i Koordinaten kopplade till att ett kommuncenter ska sättas upp där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om