Kulturstipendium till Sven Zetterström

Sven Zetterström får Oxelösunds kommuns kulturstipendium för 2014. Mottagarna av eldsjälsstipendiet inom kultur och kommunens idrottsstipendiater är också utsedda.

z

z

Foto:

OXELÖSUND2014-11-18 15:08

Sven Zetterström, som bland annat är känd som mångårig kommunpolitiker i Oxelösund, får kulturstipendiet på 10 000 kronor för sitt arbete med att bevara, dokumentera och berätta om Oxelösunds historia och utveckling.

Eldsjälsstipendiet inom kultur, på 5 000 kronor, har tilldelats Hasse Appelkvist och Charlie Andersson för duons vilja och entusiasm i projektet "Boken om Oxelösunds fritidsgård", där de berättar om Oxelösunds sprudlande ungdomskultur under 1970-talet.

Idrottsstipendiet, på 10 000 kronor, går till innebandyspelaren Marcus Groth i Onyx. Enligt motiveringen från kultur- och fritidsnämnden får han stipendiet bland annat för sina insatser som förebild för sina lagkamrater och som ett stort föredöme för alla barn och ungdomar i föreningen.

Eldsjälsstipendiet inom idrotten, på 5 000 kronor, går till Peter Ivarsson, för hans insatser som den drivande kraften i Oxelösunds Judoklubb.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om