Linus Fogel (S) ny nämndordförande

Linus Fogel (S) är ny ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Oxelösund. Han efterträder partikollegan Mattias Pettersson, som valde att lämna ordförandeposten i samband med att han fick ett nytt jobb i Gnesta kommun.

OXELÖSUND2015-07-23 22:30

Mattias Pettersson, som sedan 2007 varit anställd som socialsekreterare i Gnesta kommun, tillträdde under våren i år en tjänst som enhetschef för ett nytt boende för ensamkommande barn i Gnesta. Därför valde han att avsäga sig posten som ordförande i vård- och omsorgsnämnden och ett antal andra politiska uppdrag som är kopplade till den ordförandeposten.

Det enda politiska uppdrag som Mattias Pettersson behåller i Oxelösund är posten som ordinarie ledamot i kommunfullmäktige.

Efter valet förra hösten blev Linus Fogel förste vice ordförande i vård- och omsorgsnämnden, och har nu fått ta ett steg uppåt i nämndens presidium.

– Det är ett inspirerande uppdrag, säger Linus Fogel om att få leda vård- och omsorgsnämndens arbete och tillägger att det nu under sommaren är ganska lugnt inom kommunpolitiken.

Det första nämndsammanträde som han ska sitta ordförande för är inbokat till den 26 augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om