Lotta Johnsson Fornarve (V): "Avskaffa Dublinförordningen"

Lotta Johnsson Fornarve (V), riksdagsledamot från Oxelösund och en av tolv svenska representanter i Europarådet, kritiserade Dublinförordningen i en debatt om den akuta flyktingsituationen i Europa i som inleddes i Europarådet under tisdagseftermiddagen.

Foto:

OXELÖSUND2015-09-29 21:05

Lotta Johnsson Fornarve, som i debatten i Strasbourg talade för den samlade Vänstergruppen i Europarådet, krävde att Dublinförordningen ska avskaffas i sin nuvarande form och ersättas med ett mer humanitärt system där hela EU tar sitt ansvar för att ta emot flyktingar.

I sitt tal tog Lotta Johnsson Fornarve också upp vikten av att upprätta fler legala vägar för flyktingar, så att de inte ska behöva riskera livet när de flyr undan krig för att söka asyl i ett annat land. Med fler legala vägar menar hon, exempelvis, att öka antalet kvotflyktingar, öppna upp för möjligheten att söka asyl på plats, upphäva reseförbud och att utöka möjligheten för familjeåterförening.

Lotta Johnsson Fornarve kritiserade i talet även den ungerska regeringen för att bryta mot de mänskliga rättigheterna när den beordrar att stängsel ska sättas upp och använder militär och tårgas mot människor som flyr undan krig och terror.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om