Man i 80-årsåldern försvunnen – sågs senast i Oxelösund

Sedan 1 februari är en man i 80-årsåldern försvunnen. Han sågs senast i Oxelösund med sin elcykel. Nu, tre veckor senare, har ännu inga spår av honom hittats.

Cirka 20 personer från allmänheten deltog i sökandet efter mannen som är i 80-årsåldern.

Cirka 20 personer från allmänheten deltog i sökandet efter mannen som är i 80-årsåldern.

Foto: Otilia Bogen

Oxelösund2022-02-21 19:02

– Han är anmäld försvunnen, men i brist på information om var han kan befinna sig kan vi inte dra igång en räddningsinsats, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson inom polisregion Öst. 

Den 2 februari fick polisen ett samtal om en försvunnen man. Polisen kontaktade anhöriga, sjukhus i närheten och sökte igenom bostäder - men inget spår av mannen hittades. Vid försvinnandet hade mannen på sig en cykelhjälm, en mörk jacka och byxor. Han färdades på en elcykel. 

– Han hade lämnat mobil och andra tillhörigheter hemma. Annars brukar vi göra en mobilspårning, men det gick inte nu, säger Israelsson Silfver. 

Polisen misstänker inget brott i nuläget. 

Den ideella organisationen Missing People blev kontaktad av en anhörig i torsdags, 17 februari. Söndagen den 20 februari hölls en sökinsats på Femöre naturreservat i Oxelösund. Cirka 20 personer från allmänheten deltog, ackompanjerade av två hundekipage och två drönare. 

– Tyvärr hittade vi inga spår efter honom, så nu måste vi vidga sökområdet, säger Magnus Idebro, verksamhetsledare vid Missing People Öst. 

Organisationen har, likt polisen, svårt att veta var de ska leta. Att mannen färdats på elcykel gör att han kan vara nästan var som helst.

– I veckan ska vi samla information och människor som kan delta i sökandet på lördag i Oxelösund. Alla tips från allmänheten önskas, speciellt om någon hittar cykeln, säger Idebro.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!