Många nya Oxelösundare bor i Jollen

Nyligen fick Oxelösund ett drygt 40-tal nya invånare på ett bräde när större delen av det före detta asylboendet Jollen hyrdes ut till nyanlända som fått permanenta uppehållstillstånd.

OXELÖSUND2014-11-26 06:53

Att hyra ut rummen i Jollen vid Sjögatan till asylsökande som beviljats permanenta uppehållstillstånd blev fastighetsägaren Åke Holmströms nya giv när Migrationsverket inte längre ville använda Jollen som asylboende.

Åke Holmström berättar att han sökte hyresgäster till Jollen på två asylboende i Sörmland, där det fanns ganska många personer som bodde kvar trots att de beviljats permanenta uppehållstillstånd. Bostadsbristen gjorde att de inte kunde hitta något eget boende, förklarar han.

– Allt är uthyrt nu i Jollen och det finns en kö. Det är många som vill ha egna bostäder på sina personnummer, säger Åke Holmström.

De flesta som nu hyr en bostad i Jollen är nyanlända som fått permanent uppehållstillstånd i Sverige, några av hyresgästerna är personer som jobbar på SSAB, berättar Åke Holmström, och tillägger att ett rum hyrs av Stockholms stad, som bostad för hemlösa i Stockholm.

– Vad jag hyr ut är självhushållslägenheter med ett Trinettkök. Ytan är 18 kvadratmeter, säger Åke Holmström.

Hyresgästerna i Jollen har även tillgång till det storkök och den tvättstuga som finns i byggnaden. Det finns också en reception i Jollen som är bemannad fyra timmar per dag, berättar Åke Holmström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om