Moderaterna kräver tillstånd

Vi upplever att sophanteringen är en mycket viktig fråga för Oxelösund, säger Sten Nordlander (M), andre vice ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, när han motiverar varför Moderaterna var emot att låta Geminor börja mala sopor i hamnen utan att ha ett miljötillstånd klart.

OXELÖSUND2015-12-16 09:23

Sten Nordlander konstaterar att både Moderaterna och Centerpartiet i nämnden var eniga om att Geminors planerade import av sopor till Oxelösunds hamn och fragmenteringen där är en så stor och komplicerad miljöfråga att man lika gärna kan låta företaget ansöka om miljötillstånd med en gång.

– Vi anser att det var ett klokt förslag från förvaltningen att Geminor ska ansöka om miljötillstånd från början och vi ställer oss bakom det, säger Sten Nordlander.

Sten Nordlander ser det också som lite märkligt att nämndens ledamöter i övrigt bortsåg från miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens förslag om att förelägga Geminor att söka miljötillstånd. Han menar att det fortfarande finns ett antal frågetecken kring Geminors planer på sopfragmenteringen och att nämnden inte hade på fötter för att fatta beslutet att godkänna företagets anmälan om starten av sophanteringen i Oxelösunds hamn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om