Mourad och Amer står för maten vid Läget i sommar

Vid Läget i Oxelösund står två foodtrucks strategiskt placerade med matluckorna mot havet.

Daniel Karlsson är Amer Chikha Chirous fjärde kund för dagen.

Daniel Karlsson är Amer Chikha Chirous fjärde kund för dagen.

Foto: Henni Ratilainen Bergqvist

Oxelösund2022-05-25 20:00

– Det finns kött, fisk och räkor, säger Mourad Msaadi.

Det blir andra sommaren i rad som Nyköpingsbon Mourad Msaadi parkerar en foodtruck vid Läget. Förra året hade han en foodtruck där han sålde spansk tapas. I år har han investerat i en ny foodtruck men säljer fortfarande medelhavsmat.

– Jag tycker att det är bra här. Förra året var det mycket folk som kom hit, säger han.

undefined
Mourad Msaadi hade förra sommaren en foodtruck från vilken han sålde spansk tapas. I år har han uppgraderat sig med en ny foodtruck och kommer att sälja medelhavsinspirerad mat av svenska råvaror.

Att han valde att ställa sig i Oxelösund med sin vagn beror mycket på läget vid havet.

– Jag älskar havet! Jag bor i Spanien också, vid havet, säger Mourad Msaadi.

En stor förbättring mot förra säsongen är att sittplatserna vid gamla restaurangen kommer att fungera som ett mattorg för foodtrucksens gäster.

undefined
Uteplatsen vid gamla restaurang Läget i Oxelösund kommer att fungera som ett mattorg för foodtrucksens gäster.

I vagnen bredvid står Amer Chirou och förbereder mat till dagens fjärde kund. Det är Daniel Karlsson som sett att en vän tipsat, i en facebookgrupp, om att det kommit foodtrucks till Läget.

– Jag säljer falafel, shawarma, pizza och hamburgare, säger Amer Chirou.

undefined
Daniel Karlsson är Amer Chikha Chirous fjärde kund för dagen.

Amer Chirou bor på Ramdalshöjden och har bott i Oxelösund sedan ungefär fyra år tillbaka. Tidigare har han bland annat jobbat inom restaurangbranschen i Dubai. Under sina år i Sverige har han istället pluggat logistik. Nu har han tröttnat på att söka jobb och valt att starta eget.

– I sommar ska jag stå här och i vinter kanske jobba med hemleverans av mat, säger han.

Men planerna stannar inte där.

– Om några år kanske jag har en restaurang med många anställda.

Ytterligare en foodtruck kommer att finnas på platsen i sommar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!