Han är vd för Oxelösunds hamn. Hamnen är positiv till förnybar energi och vill själva utveckla och elektrifiera verksamheten i hamnen i möjligaste mån.
Staffan Thelander såg också en framtida affär med vindkraftsprojektet Långgrund.
Oxelösund har en bra geografisk placering till att vara en partner både att via hamnen transportera ut material till vindkraftsparken och även vara en knutpunkt när service ska utföras på vindsnurrorna.
– Det hade kunnat skapa kanske 15-20 nya arbetstillfällen, säger han.
Staffan Thelander tycker det är trist att kommunalrådet Dag Bergentoft (M), som dessutom är vice ordförande i hamnbolaget, säger nej.
– Beklagligt att inte Oxelösund vill delta i den gröna omställningen, säger Staffan Thelander.
Även Oxelösundsföretaget Proplate med 140 anställda såg en framtida affär i och med vindkraftsprojektet. Vd Max Björk tycker att kommunernas möjlighet att säga nej, veto, är "ett stort problem som man behöver ta tag i".
– Många är för vindkraft men ingen vill ha det på sin gård, säger Max Björk och säger att vindkraften torde genererat många företag i regionen en skjuts.
Politiskt är kommunernas nej inte självklart. Nyköpings Marco Venegas (MP), Trosas Magnus Johansson (S) och Oxelösunds Patrik Renfors (V) säger att frågan borde avgjorts av mark- och miljödomstolen.
SSAB Oxelösunds, som ska ställa om till elektrifierad ugn, avstår att kommentera kommunernas nej.