Nedre Frösäng kan få 60 nya hyreslägenheter

Ett 60-tal nya hyreslägenheter i nedre Frösäng i Oxelösund, byggda av kommunala bostadsbolaget Kustbostäder, kan bli verklighet om några år. Tidigast blir det en byggstart under 2016.

OXELÖSUND2014-10-13 17:04

Kustbostäder har ansökt om att få en ny detaljplan för det aktuella området i nedre Frösäng framtagen, eftersom den nu gällande detaljplanen är gammal och inte är anpassad för modernt bostadsbyggande. Det område där Kustbostäder vill bygga nya hyreslägenheter består av de gräsytor som finns innanför de befintliga bostadshusen vid Hagvägen och bakom matbutiken i Frösäng.

Anledningen till att Kustbostäder behöver få en ny detaljplan framtagen och godkänd för området är att den nuvarande, som är från 1960, bara tillåter en långsmal huskropp med en höjd på tre våningar. Kustbostäders planering för området omfattar, som mest, tre huskroppar med vardera 20 lägenheter, berättar Per Alm, vd för Kustbostäder.

De nya husen i nedre Frösäng kan bli högre än de tre våningar som är vanliga i den äldre bebyggelsen i Frösäng,

– Att de nya husen blir fyra till sex våningar är inte uteslutet, säger Per Alm.

Någon mer detaljerad planering gör inte Kustbostäder förrän den nya detaljplanen är klar och godkänd, berättar Per Alm. Enligt tidplanen är den nya detaljplanen antagen tidigast till sommaren 2015 och håller det tidsschemat skulle bostadsbyggandet kunna dra igång i början av 2016, menar Per Alm.

Andra parametrar har också betydelse i planeringen, exempelvis efterfrågan på hyresbostäder i Oxelösund, men Per Alm tror på ett fortsatt högt tryck efter hyreslägenheter i kustkommunen. Stockholmsregionens expansion ger även ringar på vattnet i Oxelösund, säger han.

Kustbostäders planer att bygga nya hyreslägenheter i nedre Frösäng är i linje med den gällande översiktsplanen för området och kommunmålen som siktar på ett ökat bostadsbyggande och ökad inflyttning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om