Ny cykelbana under hösten längs Baravägen

Under hösten ska cykelbanan mellan Oxelösunds centrum och Baraområdet förlängas mot Stjärnholm så att den knyts ihop med den cykelbana som fortsätter mot Nyköping. Cykelbaneprojektet är en satsning på 2,4 miljoner kronor.

tr

tr

Foto:

OXELÖSUND2015-09-26 14:08

Moa Öhman, planarktiekt och trafikplanerare i Oxelösunds kommun, berättar att Trafikverket har godkänt det planerade cykelbaneprojektet längs Baravägen och därmed får kommunen ett statsbidrag på 50 procent av totalkostnaden på 2,4 miljoner.

Något startdatum för byggandet av den nya cykelbanedelen är ännu inte klart, berättar Moa Öhman. Att bygget ska ske under resten av det här året är dock en förutsättning för att kommunen ska få statsbidraget på 1,2 miljoner utbetalat, förklarar Moa Öhman.

För närvarande pågår en del överläggningar mellan kommunen och Trafikverket om praktiska detaljer kring cykelbanebygget. Bland annat måste man lösa sträckningen av cykelbanan vid den del av Baravägen där det står ett bullerplank nära vägbanan.

Lite i efterhand har Oxelösunds kommun också fått ett statsbidrag beviljat från Trafikverket för den gång- och cykelbana som tidigare i år har byggts från Femörekanalen längs vägen ut mot Fiskehamnen fram till Alskärsvägen. För den gång- och cykelbanan får kommunen 307 000 kronor, vilket är 50 procent av den beräknade kostnaden på 614 000 kronor som angavs när kommunen sökte bidraget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om